Samen met je geliefden en anderen

JE WARE NATUUR LEVEN

Een retraite voor gezinnen en andere relatievormen


Als je op zoek bent naar blijvend geluk en vrede,
richt je dan op het ontdekken van je ware natuur.

 

Nin Sheng

Deze week is bedoelt voor allerlei relatievormen, families, ouder(s)/verzorger(s) en kind(eren), broers en zussen, man - vrouw om op een speelse manier in wezenlijk contact te komen met jezelf en de ander(en). Onze grote helpers op deze reis zijn de natuur en de dieren rondom en in la Bianchina: de katten, hond, schapen, ezels en paard, maar ook de wilde dieren die hier leven.


Een van de instrumenten waar we mee gaan leren werken is Geweldloze Communicatie, zowel met jezelf als met de ander(en). Leren luisteren naar jezelf en de ander(en), je eigen behoeften herkennen en deze verwoorden, een open verzoek doen aan jezelf en/of de ander en dit allemaal zonder vooroordelen, voorkomt niet alleen problemen maar lost bestaande problemen ook op. Zelfs in situaties die hopeloos lijken te zijn...

 

Er is maar één gezin, relatie per keer in la Bianchina. Dit betekent dat alle aandacht naar jullie gaat.


Uw Nederlandse gids/coach
in deze dagen is Jolanda van Dijk, holistisch counselor, coach en bewoonster van la Bianchina. Uw Italiaanse gastheer en slow food kok is Nazzaro maggi.

 

Wat gaan we doen?

 

De eerste dag word je 's middags verwacht in la Bianchina. Deze middag is bedoelt om hier rustig aan te komen en kennis met ons te maken. Er zal in deze middag een moment zijn waar we allemaal samenkomen om naar de behoeften van iedereen voor deze week te luisteren. Jolanda zal deze behoeften de volgende dagen aandacht geven. Na deze ontmoeting is het tijd voor het welkomstdiner.

 

Afhankelijk van het jaargetijde staan we ’s ochtends vroeg op om het spektakel van de zonsopgang mee te maken en de energie die daarbij vrijkomt de hele dag met ons mee te dragen.
Na het ontbijt trekken we door de bossen, de olijfboomgaard en gaan we de velden op waar we zon, wind, wolken, aarde, bomen en geuren ontmoeten.  Al spelende met deze elementen geven we ons over aan onze fantasieën en laten we ons verrassen waar ze ons brengen. Tijdens deze trektocht zullen we regelmatig stilstaan bij één van de thema's die er op dat moment spelen.

 

We hebben twee opties waar we dagelijks voor kunnen kiezen:

 

1. Voor de lunch komen we terug in la Bianchina waar Nazzaro ons zal opwachten met een van zijn verrukkelijke maaltijden. En na de lunch hebben we tijd voor onszelf.

In de middag is er tijd om aantekeningen uit te werken en/of aan opdrachten te werken.

 

2. ’s Middags picknicken we in het bos en houden we daar ook siësta, is er tijd om aantekeningen uit te werken en/of aan opdrachten te werken. Daarna vervolgen we onze weg door de bossen, de olijfboomgaard en de velden.

 

Indien wenselijk is er ook ruimte voor persoonlijke holistische counseling en/of coaching ontmoetingen met Jolanda.

 

Aan het einde van de dag komen we weer allemaal samen. Iedereen heeft dan de mogelijkheid om dat wat er op dat moment leeft te delen met de anderen.

 

Kernwoorden: natuur,  beleving, transformatie, Geweldloze Communicatie, mediation, actief, jezelf mogen zijn, meditatie, mindfulness, verbinding, ceremonies, vitaal en vrolijk.

 

Algemene informatie

 

Voor vragen en informatie over de data kan u info.labianchina@gmail.com met ons opnemen.

 

We hopen je een‘benvenuto’ (welkom) te geven in la Bianchina 

 

Jolanda en Nazzaro