Reacties na een Holistisch counseling proces in la Bianchina met Jolanda van Dijk

 

Dag lieve Jolanda, wat leuk om je een tijdje geleden weer te lezen! En goed om te horen dat je zo actief bent met het geven van workshops. Wat mag dat een geschenk zijn om op jou mooie eigen wijze voor veel mensen iets te mogen betekenen op zo'n mooi stukje paradijs :) Vaak denk ik nog terug aan die prachtige week. En draag ook zeker dingen met me mee die ik bij jou bewust geworden ben. Eigenlijk denk ik dat ik anders helemaal niet meer overeind had gebleven.. Heb er zeer veel aan, nog steeds! Ja en natuurlijk zakken bepaalde dingen weer weg, tot een moment dat er opeens weer een rinkeltje is van : oh ja wacht is even hoe zat dat ook weer? ;) 'Het is zo', even ademhalen, even stil zijn, zhineng qigong, mijn basishouding, vertrouwen hebben, SLOW & SMILE. Dat slow is nog wel het allermoeilijkste... Een lieve groet van Joanna

 

“Meer dan alleen maar rust....

 

Na een 8 weekse Mindfulness cursus, wilde ik een weekje onderdompelen. Om verder te komen en ik was bereid om het diepe in te gaan. Maar de markt is vol met de meest 'fantastische' aanbiedingen: van weekje aan het strand in Sicilië (incl. 's ochtends yoga), tot luxe resorts (incl. in groepen mediteren). Dat zocht ik dus niet. Na lang Googlen, vond ik Jolanda van Dijk, belde en boekte voor 5 dagen. Ik heb mijzelf nog nooit zo'n fijn cadeau gedaan! Mijn auto parkeerde ik aan het begin van het terrein, en die is daar de hele week blijven staan. Ik was de enige gast en Jolanda heeft de gave om je te kunnen volgen, om je aan te reiken wat je op een bepaald moment nodig hebt en aan kan. Van te voren maakte ik een lijstje met 'werkpunten'. Ik werkte hard, ook al was het vaak moeilijk. Maar de 6 jonge poesjes, het twee weken oude ezeltje, de rustige Nazzaro met zijn lekkere eten: het hielp allemaal om aan het eind van de week te kunnen zeggen dat ik er anders wegging dan ik kwam. Ik ga wel terug...” Marjet


" Net een dag terug van een heel bijzondere reis naar La Bianchina.... Na  een holistische counseling en coachingweek voel ik me als herboren! Verstillend, vernieuwend, openend, terug naar jezelf...

Jolanda heeft op een geheel eigen manier iets aan weten te raken wat een diepe indruk achterlaat. Een brug weten te bouwen om er in het dagelijks leven verder mee te gaan. Helemaal afgestemd op het individu en wat zich op dat moment aandient.
Zo verbonden met de essentie van wat is heeft ze me terug weten te brengen naar mezelf.. Wat een cadeau.

 

La Bianchina zelf: .. wonderschoon, verassend, de rust de ruimte, de dieren, het fenomenale uitzicht.. De wonderen van de natuur dienen zich iedere dag weer aan op een ander manier.
Eigenlijk stijgt het uit boven alle woorden. Kom het ervaren en je zult het delen :)

Dankjewel lieve Jolanda en natuurlijk Nazzaro niet te vergeten!"

 

“Het gaat hier goed met mij, iedereen keek en luisterde vol verbazing en geïnspireerd naar mijn ervaringen in Umbrië met jou. Ik merk wel dat ik nog even moet landen, maar alles wat ik voel laat ik er `zijn`.”

 

“Wat fijn, ik denk dat ik bij jullie iets heb meegemaakt dat ik nooit meer los ga laten. Ik voel een immense rust in me, alsof mijn zoektocht voorbij is.“

 

“De counseling die ik van jou heb gekregen, ik heb er nog steeds geen woorden voor. Moeilijk om daar woorden voor te vinden.”

 

“Het werken in de natuur die me zo’n rust gaf vond ik geweldig. Jij behandelde me ook net zoals moeder natuur deed, je liet me compleet zijn en gaf me alle rust en ruimte. Je liet me niet met mijn hersens graven in het verleden, maar je liet mijn gevoel het `nu`accepteren. Je werkte op gevoel, en niet met mijn hersens. Ik heb nu alweer heimwee naar dat plekje ;-) ..”

 

 “ Thank you Nazzaro for your wonderful food and companionship! I learned a lot from you and you always made me smile! :-)”

 

“Lieve Jolanda, hoe kan ik je in hemelsnaam bedanken voor wat je voor mij hebt gedaan.”

 

“Toen we op laatste plek zaten en jij tegen een boom aanzat schreef ik niet op hoe de dag was gegaan. Ik voelde een connectie met alles om me heen en voelde een impuls om te schrijven. Zonder denken, gewoon schrijven. Binnen 15 seconden klaar, 8 zinnen die mijn reis met jou perfect beschrijven…”

Aandacht en liefde, terug naar de Bron,
Terug naar de plek waar alles begon

Terug naar het zijn, het alles Weten
Want als we geboren worden zijn we alles Vergeten

De start van een Tocht met vreugde en pijn,
Op zoek naar de plek waar je kan ZIJN

En dan stil in het bos bij een Waterplas
Kom je er achter dat je er al die tijd
Al  WAS……………