De aarde is mijn leraar, leer van de aarde. Boeddha

 

Holistische Counseling en Coaching

retreat in en met de natuur

 

Alle grote leermeesters zoals Jezus en Boeddha trokken zich terug in de natuur om in contact te zijn met zichzelf. In deze nieuwe tijd is het ook voor ons mogelijk om naar ons innerlijk Weten te gaan luisteren, onze innerlijke Stem te horen, de verantwoording over ons leven in eigen hand te nemen. Wanneer je de kwaliteit van je leven wilt verbeteren, bijvoorbeeld zonder stress en oververmoeidheid, je bereid bent om open naar jezelf te kijken, bepaalde angsten, verslavingen en ziekten los te laten, en het licht in jezelf toe te laten, en je zoekt daar hulp bij, dan kan een intensief counseling en coaching retreat in la Bianchina met Jolanda van Dijk je daarbij helpen.

 

Een Individuele Holistische Counseling en Coaching retreat, in en met de natuur is voor iedereen die een nieuwe weg wil inslaan, contact wil maken met eigen gevoelens en intuïtie, naar zijn of haar innerlijke stem wil luisteren, antwoorden zoekt op bepaalde vragen, onbruikbare gewoontes wil loslaten zoals stress, angst, depressie, burn out of relatieproblemen, en hier een week voor uit wil trekken om deze transformatie de kans te geven zich te manifesteren. De natuur is daarbij van onschatbare waarde.

 

Jolanda is een gediplomeerd holistisch counselor en maakt veelvuldig gebruik van de geneeskrachtige werking van de natuur. Ze werkt zowel individueel, in gezinsverband als met groepen. Naast de mogelijkheid van eenmalige of tweewekelijkse sessies of skype ontmoetingen, is het mogelijk om een intensieve retreat van 5 tot 10 dagen te volgen.

Omdat iedere holistisch counselor haar eigen manier van counseling heeft en gebruik maakt van haar eigen gave om je in verbinding te brengen met jezelf en het Ge-Heel, legt Jolanda hieronder uit wat ze belangrijk vind in haar manier van holistische counseling en coaching en welke rol de natuur hier in speelt.

 

Een holistische counseling en coaching met mij betekent samen op reis gaan. Een avontuurlijke reis waar contact maken met je innerlijk zelf het uiteindelijke doel is. Reizen betekent in beweging komen, openstaan voor nieuwe ervaringen, nieuwsgierig zijn naar onbekende gebieden.
Ik maak geen analyse. Ik reik ook nooit oplossingen aan voor de ander. Omdat ieder mens uniek is, ben jij de enige die jezelf kan genezen. Je bent de enige die jouw weg kent en die weet wat je nodig hebt. Want alle antwoorden zitten in jezelf en deze zijn persoonlijk. Niemand anders kan dit werk voor je doen. Ik steun je op je ontdekkingsreis en help je de antwoorden op je vragen te vinden in jezelf. Dit is veel krachtiger dan ze te ontvangen van anderen.

 

Tijdens onze innerlijke reis (een holistische counseling), stem ik me af op het collectieve bewustzijn en creëer ik een vertrouwde en veilige omgeving. Deze is van wezenlijk belang omdat hier een plek ontstaat waar je liefde voor jezelf kan toelaten.  Door te aanvaarden en niet te veroordelen wat er op dit moment speelt in je leven, wordt het makkelijker om je donkere en lichte kanten te ontmoeten, en te leren dat  Je niet kan vechten tegen het donker, maar je alléén het licht kan laten groeien, laten schitteren.

 

De weg naar jezelf

is het uiteindelijke doel van een holistische counseling met mij. Om hier aan te komen gaan we contact maken met onze denkbeelden, (voor)oordelen, gewoontes, angsten, boosheid, agressie en schaamte om maar iets te noemen. Wanneer we hiermee in contact staan, gaan we kijken welke functie deze gevoelens en gedachten in ons leven vervult, waar ze vandaan komen en of ze nog bruikbaar voor ons zijn. Je kan dit ervaren als een innerlijke grote schoonmaak.
Door bewust te kiezen voor dat wat van jou is en te laten gaan wat niet (meer) van jou is, kom je bij jezelf uit.

 

De eerste stappen in het proces zijn leren voelen, observeren, verwoorden en het aanvaarden. Samen reizen we langs verschillende gebieden van je leven. Door je behoeften te herkennen en te erkennen, en je hiermee te verbinden, kun je antwoord vinden op al je vragen.

 

Omdat achter alle negatieve emoties prachtige behoeftes zitten, vind ik het belangrijk de positieve dingen te herkennen en hierbij stil te staan. Op deze manier leer je het licht in jezelf te herkennen en kan je leren jezelf vanuit je zelfbewustzijn te stimuleren. Door te kiezen voor het Licht, het positieve, creëer je ruimte, voldoening, levendigheid en vreugde in je leven voor jezelf en voor je omgeving. Pas als je in verbinding staat met jezelf is het daadwerkelijk mogelijk een relatie aan te gaan met een ander.

 

Holistische counseling en coaching in en met de natuur

Wanneer we ons in de natuur bewegen laten we makkelijker onze stress los en voelen we ons veelal energieker en levendiger. De natuurlijke weg naar jezelf voelt hierdoor heel vertrouwd, vanzelfsprekend en veilig. De Aarde draagt ons en leert ons in vertrouwen over te geven aan wat is, waardoor we onze stress en verwarring makkelijker los kunnen laten. De Zon helpt ons het Licht in onszelf toe te laten. De elementen leren ons te ademen, zachter te worden en onze kracht te voelen. De dieren leren ons om te glimlachen vanuit ons hart, alert te zijn en in onze eigen kracht te gaan staan. De flora laat zien hoe we onvoorwaardelijk kunnen geven en schitteren, zodat we naar het Licht kunnen groeien.

 

Ik help je om je in verbinding te brengen met jezelf door:

 

 

Wanneer je bereid bent om actief aanwezig te zijn, kan ik je helpen om in een relatief korte tijd in contact te komen met wezenlijke thema’s in je leven die om aandacht vragen.
Deze manier van counseling wordt ook positief ervaren door Hoog Sensitieve Personen.

Coaching is een onderdeel van counseling. Als je eenmaal voor ogen hebt waar precies het probleem zit en wat je zou willen veranderen, word je gecoacht op hoe je datgene wat je wilt, ook daadwerkelijk kunt bereiken.

Tijdens onze counseling en coaching ben ik je baken, je houvast,  zodat je niet ‘verdwaalt’. Ik ben er voor je zonder haast en zonder verwachtingen.

 

Klik hier voor algemene informatie 5 à 10 daagse holistische counseling en coaching 

 

Meer informatie over Jolanda van Dijk

 

Meer informatie over la Bianchina

 

Diverse reacties na een Holistisch counseling met Jolanda van Dijk

 

Klik hier voor de Synthese van de These CHAOS  KOSMOS, het pad uit dualistische handelen door Jolanda van Dijk, geschreven voor de specialisatie Holistische Counseling.

 

Voor vragen of aanmelden kunt u met mij contact opnemen

 

Jolanda geeft vanuit la Bianchina online Holistische Counselings en Coaching met behulp van Skype of Face Time voor wie niet naar la Bianchina kan komen of wie na een ontmoeting in la Bianchina behoefte heeft aan een aanvullend gesprek . De duur van een gesprek is gemiddeld een uur tot anderhalf uur. De kosten hiervoor zijn 70 euro per gesprek.

 

Ik hoop je op een dag te mogen ontmoeten in la Bianchina,

 

Jolanda